Közhasznú Alapítvány

Történetünk

A Mosolygó Kórház Alapítványt 2004-ben hozta létre Dr. Albert Royaards és Csáky Éva grófnő.

Az alapító okiratot 2004. októberében fogadta el és jegyezte be a Fővárosi Bíróság a 9354-es cégbírósági számon. Az Alapítvány közhasznú tevékenysége elismert, így az adományokat és egyéb bevételeit adómentesen kezelheti.

Dr. Albert Royaards 1943-ban született Hollandiában. Jogi végzettséget szerzett az Utrechti Egyetemen. Hollandiai tanulmányai után külföldön (London, Párizs, Frankfurt, Jakarta) élt és bankárként dolgozott a Banque Nationale de Paris és a Chase Manhattan Bank alkalmazásában, majd 17 éven át Szingapurban önálló pénzügyi vállalkozását vezette. Ezalatt PhD fokozatot szerzett a hollandiai Twente Egyetemén. 

1996-ban érkezett Magyarországra, hogy jótékonysági tevékenységet végezzen. Ehhez Magyarországon a források előteremtése bizonyult a legnehezebbnek. Az induláshoz szükséges pénzügyi háttér előteremtéséhez egy 6000 kilométeres kerékpáros túrát tett, bejárta 4 hónap alatt egész Magyarországot, 1200 település polgármesterét kereste fel és 25 millió forint adományt gyűjtött.2004-ben létrehozta a Mosolygó Kórház Alapítványt. Törvény szerinti alapítónak Csáky Éva grófnőt kérte fel, aki sok éven keresztül aktívan támogatta az alapítvány munkáját szoros együttműködésben dolgozva. Csáky Éva grófnő hosszas betegség után 2015. decemberében hunyt el.

" az alapító térden, az elnök figyel ..."

AEGON AEGON
Gedia Hungary Kft Gedia Hungary Kft
Archidesign Studio Archidesign Studio
Prologis Prologis
Pfizer Kft. Pfizer Kft.
Johnson & Johnson Johnson & Johnson
Pannónia Biztosító Pannónia Biztosító
REGIO Kft, Nyíregyházi Áruház REGIO Kft, Nyíregyházi Áruház
Komárom Esztergom Megye Önkormányzata Komárom Esztergom Megye Önkormányzata
MOL MOL
Fiat Magyarország Kft. Fiat Magyarország Kft.
Tesa tape Kft. Tesa tape Kft.
KPMG Tanácsadó Kft. KPMG Tanácsadó Kft.
Bors Bors
Akzo Nobel Coatings Zrt. Akzo Nobel Coatings Zrt.
Paqart Design Kft. Paqart Design Kft.