Közhasznú Alapítvány

Szent Patrik napi felvonulás

2011. március 23., 09:52

Szent Patrik az egyetlen szent, aki az egyház egyetemes kalendáriumában Írországot képviseli - bár ő sem ír születésű, hanem angol. Az írek bárhová vetődjenek a világban, megtartják ezt a napot, nagyszabású ünneplések és felvonulások zajlanak – természetesen Magyarországon élő írek is ünnepelnek.

Úgy gondoljuk, hogy ennek az ünnepnek a megismerése sokkal gazdagabbá tesz bennünket magyarokat is, hiszen Szent Patrik cselekedete valóban példaértékű: visszatért fogva tartóihoz és bosszú helyett megtérítette őket. Ezért örömmel fogadtuk azt a lehetőséget, hogy alapítványunk részt vegyen a Szent Patrik Napi Felvonuláson.

A budapesti Szent Patrik Napi Felvonulásra 2011. március 19-én került sor. A Szabadság térről indult, és másfél óra múlva a Guiness Háznál ért végett a Pilvax közben. Közel  500 ember volt jelen a felvonuláson, a Mosolygó Kórház Alapítvány több mint 40 emberrel képviselte magát. Alapítónk Csáky Bornemissza Éva grófnő és az alapítvány elnöke, Dr. Royaards Albert  szintén részt vett a felvonuláson, további kollégáinkkal, művészekkel, támogatóinkkal, valamint 10 PriceWaterhouseCoopers munkatárssal egyetemben, akik egyben az egyik legnagyobb támogatói a Mosolygó Kórház Alapítványnak. Részvételünk egyik legfőbb célja az volt, hogy kimutassuk együttérzésünk az írekkel, hiszen oly sok ír közösség működött már együtt és jelezte együttműködési szándékát alapítványunkkal a jó ügy érdekében.

Csodálatosan szép délután volt, a szitáló eső ellenére. A felvonulás színes, de túlnyomó részben mégis zöld képe és a résztvevők jó hangulata, mindannyiunk számára kellemes emlék marad.

Prologis Prologis
Paqart Design Kft. Paqart Design Kft.
Gedia Hungary Kft Gedia Hungary Kft
Pfizer Kft. Pfizer Kft.
KPMG Tanácsadó Kft. KPMG Tanácsadó Kft.
Fiat Magyarország Kft. Fiat Magyarország Kft.
Tesa tape Kft. Tesa tape Kft.
Pannónia Biztosító Pannónia Biztosító
Komárom Esztergom Megye Önkormányzata Komárom Esztergom Megye Önkormányzata
AEGON AEGON
REGIO Kft, Nyíregyházi Áruház REGIO Kft, Nyíregyházi Áruház
Archidesign Studio Archidesign Studio
MOL MOL
Akzo Nobel Coatings Zrt. Akzo Nobel Coatings Zrt.
Bors Bors
Johnson & Johnson Johnson & Johnson