Közhasznú Alapítvány

Egy különleges anyák napi esemény

2010. május 13., 13:07

ANYA ÉS LÁNYA, A GYERMEKKÓRHÁZAK ELMARADHATATLAN SEGÍTŐ PÁROSA ÚJRATALÁLKOZIK

Anyák Napja 2010. Mikor Veres Ági anyák napjára hazalátogat Németországból, neki és az édesanyjának, Magdinak bőven lesz miről beszélni. Hogy vannak a gyermekek az onkológián a Madarász utcai kórházban? -ahová a páros már több mint 4 éve heti rendszerességgel jár szórakoztatni a beteg gyermekeket.

Ági (25) egy hónappal ezelőtt Münchenbe utazott, ahol óvodapedagógiát tanul a Katolikus Alapítványi Szakfőiskolán.  Ezen a téren már gazdag élettapasztalattal rendelkezik, melyet be is tud iktatni a főiskolai oktatásba. A Veres duett, anya és lánya gitározik, énekel, bábokat és kézműves tárgyakat készít. Együtt sírnak és nevetnek a több,  mint 5.000 kisgyermekkel és szülővel. Nővérek, orvosok életének részét képezik a budapesti kórházakban, a Mosolygó Kórház Alapítvány művészeiként.

"Nagyon büszke édesanya vagyok, amikor látom Ági csillogó szemeit, miközben a gyermekeknek énekel, mosolyt csal az arcukra, segít nekik elfelejteni, hogy kórházban vannak" -meséli Magdi (52). "Teljes szívünkkel végezzük ezt a munkát, és óriási áldás, hogy a lányommal együtt tehetem."

2004 óta a Mosolygó  Kórház Alapítvány művészei, zenészei, bábosai látogatják a magyarországi gyermekosztályokat. Az MKA 15 megye 18 kórházában végzi elhivatott tevékenységét. Büszke honlapján követhető  anyagi átláthatóságára.

Míg Ági távol van, Magdi továbbra is folytatja munkáját a gyermekekkel. Ági, miután augusztus közepén befejezi külföldi tanulmányait, újra csatlakozik hozzá. Az anya-lánya kettősnek szembesülnie kell a rákkal, akár a halállal is; nem a gyerekkornak megfelelő súlyos helyzetek sokaságával. Munkájuk közben erősek és vidámak maradnak, így a gyermekek, legalább egy kis időre is, de elfeledkezhetnek nehéz helyzetükről.

Dr. Kriván Gergely a Szent László Kórházban első kézből látja, hogy a Mosoly is Gyógyít.

"A gyógyítás nem ér véget a tudományoknál és az orvosi odafigyelésnél"  -mondja. "A mosoly és a könnyedség a kórházi falak között csodákat tesz a gyermeki lélekben. Ez az, ami a Mosolygó Kórház Alapítványt egy nélkülözhetetlen és fontos programmá teszi."
 

Prologis Prologis
Bors Bors
Akzo Nobel Coatings Zrt. Akzo Nobel Coatings Zrt.
Komárom Esztergom Megye Önkormányzata Komárom Esztergom Megye Önkormányzata
Johnson & Johnson Johnson & Johnson
Paqart Design Kft. Paqart Design Kft.
MOL MOL
AEGON AEGON
Pfizer Kft. Pfizer Kft.
Tesa tape Kft. Tesa tape Kft.
Fiat Magyarország Kft. Fiat Magyarország Kft.
Archidesign Studio Archidesign Studio
Gedia Hungary Kft Gedia Hungary Kft
KPMG Tanácsadó Kft. KPMG Tanácsadó Kft.
REGIO Kft, Nyíregyházi Áruház REGIO Kft, Nyíregyházi Áruház
Pannónia Biztosító Pannónia Biztosító