Közhasznú Alapítvány

Nemzetközi

A Mosolygó Kórház Alapítvány az elmúlt tíz évben tíz másik országban indított el hasonló tevékenységet: Szlovákiában, Horvátországban, Lengyelországban, Szingapurban, Indonéziában, Kínában, Japánban, Indiában, Jordániában és Ghánában.

Létrehoztunk külföldön továbbá két alapítványt és egy  szövetséget:

  • a  Mosolygó Kórház India Alapítványt 2009-ben
  • a Szövetséget a Horvát Vöröskereszt szervezetével 2011-ben
  • a Mosolygó Kórház Japán Alapítványt 2012-ben.  Ez az alapítvány Mrs Ellie Matsumoto vezetésével rendkívül aktív, munkájukról bővebben tájékozódhat angol nyelvű honlapjukon: http://www.smilinghpj.org/en/index.html

Az első falfestő projekt Tokióban, a Kanagawa Gyermekgyógyászati Központban.

 

Nikola Jagic,  a  Mosolygó Kórház Alapítvány horvátországi csapatának koordinátora, a Horvát Vöröskereszt Nemzetközi Szervezete vezetőjének írása

“A Mosolygó Kórház Alapítványt 2004-ben alapították Magyarországon, Budapesten. Az alapítvány célja, hogy támogassa a kórházban lévő gyermekeket. Amikor annyi kisgyerek szenved világszerte járványoktól, éhezéstől és él barátságtalan környezetben, miért is azokat a gyerekeket segíti az alapítvány, akiknek legalább a kórházakban rendszeresen biztosított az étkezése, a kezelése és nyugodt környezetben lehetnek?

Mert egy beteg gyereknek bárhol a világon szüksége lehet segítségre. Legtöbbször azonban a figyelem középpontjában – érthető módon – azok a gyerekek állnak, akik szegénységben élnek és szenvednek, mert a rendelkezésükre álló egészségügyi szolgáltatások korlátozottak vagy hiányoznak. Ugyanakkor nincs-e minden beteg gyermeknek – bárhol is éljen – szüksége valamilyen támogatásra? Az orvosi ellátás mellett ugyanúgy elengedhetetlen olyan lelki segítség, amivel a gyerekek könnyebben átvészelhetik legdrágább kincsük, az egészségük elvesztésének átmeneti állapotát. A kis betegeknek szükségük van valakire, aki – még ha csak rövid időre is – megnevetteti őket és elfeledteti velük a betegségüket. Már pár percnyi boldogság is segítheti a gyermek gyógyulását, sőt a környezetét is „Mosolygó Kórházzá” változtatja. Van-e vidámabb dolog annál, mint elhaladni egy kórházi folyósón és hallani a kis páciensek nevetését a kórtermekből? Ez a Mosolygó Kórház Alapítvány küldetése.

Az alapítvány célja – amely iránt maximálisan elkötelezett – mosolyt varázsolni a beteg gyermekek arcára. A program megvalósítása érdekében szükséges ugyanakkor bizonyos alaptőke, melyből fedezzük az eszközöket, a művészek tiszteletdíját és az egyéb apróbb kiadásokat. Ezt vagy szponzorok segítségével gyűjtjük össze, vagy pedig adománygyűjtő események által. A „mosolygó” program legfőbb szereplői a koordinátorok, a szponzorok, a művészek, önkéntesek, a kórházi személyzet és a gyerekek szülői.

A program elindítható a Mosolygó Kórház Alapítvány létrehozásával az adott országban vagy a program lényegének átemelésével egy már meglévő humanitárius szervezet munkájába. Az utóbbi esetében mind az alapítvány, mind pedig a humanitárius szervezet identitása tiszteletben tartandó.”

Nikola Jagic    
AEGON AEGON
MOL MOL
Prologis Prologis
Akzo Nobel Coatings Zrt. Akzo Nobel Coatings Zrt.
Komárom Esztergom Megye Önkormányzata Komárom Esztergom Megye Önkormányzata
Archidesign Studio Archidesign Studio
REGIO Kft, Nyíregyházi Áruház REGIO Kft, Nyíregyházi Áruház
Tesa tape Kft. Tesa tape Kft.
Fiat Magyarország Kft. Fiat Magyarország Kft.
Pfizer Kft. Pfizer Kft.
Gedia Hungary Kft Gedia Hungary Kft
Paqart Design Kft. Paqart Design Kft.
Pannónia Biztosító Pannónia Biztosító
Bors Bors
KPMG Tanácsadó Kft. KPMG Tanácsadó Kft.
Johnson & Johnson Johnson & Johnson